Resep Cah kangkung kecap Anti Gagal

saus apa bro?

Nggolek inspirasi kanggo ndeleng resep kacang buncis sing enak lan unik? Cara gampang nggawe susu kacang nglawan nasib ala saiki dadi populer ing kalangan kita, bisa uga saka kanca-kanca. Wong wis biasa nggunakake internet ing ponsel kanggo entuk informasi babagan gambar sing bisa dingerteni. Nah kali ini aku bakal share tutorial resep kebab kung kung supaya ga susah banget tapi ga gampang banget. Yen diolah kanthi ora bener, asile bakal ora nyenengake utawa malah enak. Dene sop kedhele sing enak kudune nduweni rasa lan aroma sing bisa narik ilat kita.

Ana sawetara perkara sing rada mengaruhi kualitas rasa kecap Cah kangkung, wiwit saka jinis bahan, pilihan bahan seger, nganti cara diolah lan disuguhake. Sampeyan ora perlu kuwatir yen sampeyan pengin nggawe kol sing enak karo kecap ing omah, amarga yen sampeyan ngerti trik kasebut, sajian iki bisa dadi istimewa banget. Ing ngisor iki ana gambar sing ana gandhengane karo kecap Cah kangkung kanggo inspirasi.

Nah kali ini kita coba, ayo kita bikin variasi kecap sendiri di rumah. Thanks kanggo bahan sing prasaja, sajian iki bisa migunani kanggo kesehatan kita. Sampeyan bisa nggawe kecap kangkun kanthi 7 jinis bahan lan 4 langkah masak. Ing ngisor iki langkah-langkah masak.

Mungkin kabeh wong bisa masak. Kanggo sing lagi sinau masak, bisa dicoba resepku, hehe... Bahan-bahane sederhana lan irit, ora perlu ditambahi terasi lan saos tiram. Isih enak.. (tembungku 😂)

Bahan lan bumbu sing dibutuhake kanggo nggawe kecap Cah kangkung:

  1. 1 ikat bayem (kumbah lan cincang)
  2. 3 siung bawang putih (iris tipis)
  3. 2 bawang abang (iris tipis)
  4. 1 mrico abang gedhe (iris tipis)
  5. 1/2 tomat (potong dadu)
  6. 1 sdt kaldu bubuk/uyah (sesuai selera)
  7. 2 sendok teh kecap asin (kanggo rasa)

Langkah-langkah nggawe Cah Kale

  1. Siapke kabeh bahan
  2. Tumis bawang putih dhisik banjur tambahake bawang bombay, tomat lan lombok. Goreng nganti layu. Pak Rudy Chorudin ngendika yen arep masak sing enak-enak kudu dibakar dhisik supaya ora cepet gosong lan rasane enak.
  3. Tambahake banyu, banjur tambahake kubis, kecap manis lan kaldu garing. Masak nganti bayam rada layu. Yen sampeyan ora seneng, sampeyan bisa nambah bubuk / gula / uyah ing saos sampeyan miturut rasa.
  4. Mangan karo krupuk daging

Matur nuwun kanggo maca resep sing diwenehake tim kita ing kaca iki. Mugi-mugi resep sederhana sambel klepon ing nginggil saged mbiyantu nyiapake masakan ingkang enak kangge keluarga/kanca utawi saged dados ide kangge panjenengan ingkang badhe miwiti usaha kuliner. Kekuwatan!

Link copied to clipboard.