Bagaimana Membuat Cah Kangkung Belacan yang Sempurna

Ka Kankung Belakan:

Mencari inspirasi resipi kerosakan unik Cah Kangkung Belacan? Orang ramai sudah biasa menggunakan internet untuk mendapatkan maklumat. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan cara melakukan Cah Kangkung Belacan melawan nasib malang, tidak terlalu sukar tetapi tidak juga mudah. Jika ia kurang dibangunkan, hasilnya tidak akan baik, ia boleh menjadi tidak menyenangkan. Malah, Cah Kangkung Belacan yang lazat pasti mempunyai perisa yang boleh menimbulkan buih-buih perisa.

Terdapat beberapa perkara yang sangat mempengaruhi rasa Cah Kangkung Belacan: pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, dan bagaimana ia disediakan dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat Cah Kangkung Belacan yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana jika anda sudah tahu petua ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar Cah Kangkung Belacan yang boleh anda jadikan sebagai adegan.

Lebih-lebih lagi, penyediaan Cah Kangkung Belacan mengambil masa lebih kurang 30 minit.

Jadi kali ini kita cuba masak sendiri Cah Kangkung Belacan di rumah. Berkat bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam mengekalkan kesihatan badan kita. Anda boleh menyediakan Cah Kangkung Belacan menggunakan 12 bahan berbeza Ö‡ 4 peringkat memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Baca Juga

3 hari suami ajak buat ni dah muak wkwkkkk

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Cah Kangkung Belacan.

  1. Sekumpulan 2 bayam
  2. 6 petua
  3. 4 ulas bawang putih
  4. 5 biji lada benggala kecil
  5. 1 lada benggala merah besar, potong pepenjuru, dibiji
  6. 1 sudu besar udang blueberry
  7. titik:
  8. sos tiram
  9. kepingan halia yang halus
  10. helaian alu-aluan
  11. gula
  12. garam:

Cara memasak Ka Kankung Belakan:

  1. Potong bayam dan basuh
  2. Cincang epal, bawang putih, lada kecil dan tumis dalam kuali, masukkan halia, lada merah besar, udang ebi, daun salam, gula Ö‡ garam. Kemudian masukkan sos tiram
  3. Terus letak bayam bertutup dengan api sederhana selama 1-2 minit, ini petuanya.. apa? entahlah hahaha
  4. Buka penutup Õ­Õ¡Õ¼Õ¶ Kacau rempah rata untuk dihidangkan

Terima kasih kepada pasukan kami kerana menggunakan resipi yang dinyatakan di sini. Kami berharap cara mudah memasak Cah Kangkung Belacan yang disebutkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan juga memberi inspirasi kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan masakan. Semoga berjaya Ö‡ Selamat mencuba!

You may like these posts

Link copied to clipboard.